HOME - Tilbage til START - Tryk her!

Home    weblog     Artikel-oversigt    NepalOver 25 millioner mennesker bor i dette skønne land, hvor fattigdommen desværre råder, og omkring halvdelen af befolkningen må klare sig for under to dollar om dagen. Men det demokratiske lys skinner for enden af den tunnel af ulighed, undertrykkelse og afmagt, som store dele af befolkningen har været underlagt gennem århundreder! ...læs mere! ...bli' klogere ...det skader ikk'!  

Nepal: 26. april 2006 ... en opsummering!


 

Artikler og kommentarer fra 26. april 2006
- i tilfældig rækkefølge -

Der kommer rigtig mange artikler og kommentarer til situationen i Nepal i øjeblikket, og jeg er godt klar over at der formentlig er en del artikler og links, der ikke er "kommet med".
  Enkelte af nedennævnte artikler er måske forkert placeret. Enkelte links er måske endog misvisende eller "døde", og i nogle tilfælde har der sneget sig forkerte artikler ind under søgningerne.
  Artiklerne er tilvejebragt gennem anvendelse af såvel Google og Yahoo samt andre eksperter kombineret med generel viden om området.
  Har du kommentarer, rettelser eller forslag til udvidelser, så er du yderst velkommen til at sende mig en mail, - se nederst på siden.
 

Hændelsesforløb og kommentarer
- baseret på tilgængelige informationer
- nyeste informationer øverst -

Maoisterne har ophævet deres blokade af Nepals større byer
For at sætte pres bag deres opfattelse af situationen, og for ikke at hverken politikerne fra 7-Parti-Alliancen skulle "glemme" den fælles aftale med maoisterne iværksatte maoisterne en blokade af de større byer i Nepal.
   Efter bl.a. at have hørt G.P. Koiralas udtalelser har maoisterne stillet sig tilfreds indtil fredag, og de fysiske blokader af trafikken ind og ud af de større byområder er ophævet indtil da.


Girija P. Koirala har ikke uventet accepteret PM-posten
Det blev ganske som ventet Nepals aldrende, men altid aktive Girija Prasad Koirala, der fik overdraget opgaven med at fortage de indledende øvelser i forbindelse med en tilbagevenden til mere demokratiske tilstande.
   Under mødet i Parlamentet fredag vil der formentlig blive afstukket retningslinier for en eller anden "køreplan" til genetablering af demokrati.


Maoisterne kan ikke acceptere kongens udspil! ... så hvad nu?
Selvom det kan være svært at få hænderne ned efter den følelse af umiddelbar sejrsrus, som ramte størstedelen af nepaleserne forleden nat, så er det nu ved at være hverdag igen!
   Maoisterne kan selvfølgelig ikke være med, og det kan enhver sige sig selv. Formentlig har 7-Parti-Alliancen allerede forberedt sig på denne situation sammen med maoisterne, for der er intet, der ikke tyder på, at maoisterne var forberedt på at dette kunne (eller ville) ske.
   Derfor er der grund til at slå lidt koldt vand i blodet nu, og fortsat støtte 7-Parti-Alliancens aftale med maoisterne, og holde Partierne i Alliancen fast på, at de (formentlig alle) tidligere har erklæret, at de ønsker en republik, og der er da intet i den kongelige strategi, der indtil videre taler for, at denne afskaffelse af monarkiet ikke skal gennemføres. Så skal der da komme endnu flere "boller på suppen" fra Kong Gyanendra.
   Men nu er det altså op til de politiske partier og maoisterne at afgøre, hvor langt deres enighed rækker, samt om deres samarbejde er stærkt nok til at modstå det strategiske spil, som Kong Gyanendra lægger op til.
   Efter sejrsrusen, kan dagligdagen nemt risikere at blive langt værre end under de 19 dages demonstrationer, der netop er afsluttet.
   Første møde i det genindkaldte Parlament afholdes på fredag! - Lad os håbe det bedste!...fyldes op jævnligt

...kommentarer er velkomne

...send en mail!! se nederst på siden)

 Creative Commons Attribution 2.5 License!
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons Attrib. 2.5 License
© Mogens Engelund, 1999-2006

...tryk på teksten herunder for at sende e-mail til mig!
Hvis du vil sende mig en e-mail, så tryk her!

Opdateret d. 30.4.2006