HOME - Tilbage til START - Tryk her!

Home    weblog     Artikel-oversigt    NepalOver 25 millioner mennesker bor i dette skønne land, hvor fattigdommen desværre råder, og omkring halvdelen af befolkningen må klare sig for under to dollar om dagen. Men det demokratiske lys skinner for enden af den tunnel af ulighed, undertrykkelse og afmagt, som store dele af befolkningen har været underlagt gennem århundreder! ...læs mere! ...bli' klogere ...det skader ikk'!  

Nepal: 24. april 2006 ... en opsummering!


 

Artikler og kommentarer fra 24. april 2006
- i tilfældig rækkefølge -

Der kommer rigtig mange artikler og kommentarer til situationen i Nepal i øjeblikket, og jeg er godt klar over at der formentlig er en del artikler og links, der ikke er "kommet med".
  Enkelte af nedennævnte artikler er måske forkert placeret. Enkelte links er måske endog misvisende eller "døde", og i nogle tilfælde har der sneget sig forkerte artikler ind under søgningerne.
  Artiklerne er tilvejebragt gennem anvendelse af såvel Google og Yahoo samt andre eksperter kombineret med generel viden om området.
  Har du kommentarer, rettelser eller forslag til udvidelser, så er du yderst velkommen til at sende mig en mail, - se nederst på siden.
 

Hændelsesforløb og kommentarer
- baseret på tilgængelige informationer

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Nepal Udenrigsministeriet har i dag korrigeret deres rejsevejledning for Nepal, og fraråder pt. alle rejser til Nepal.
   Som begrundelse skriver de bl.a. "...Stemningen i hele Nepal er meget anspændt, og der er risiko for voldelige, spontane demonstrationer overalt - også i Kathmandu-området, hvor der ofte forekommer sammenstød mellem demonstranter og politi. Partiernes generalstrejke og demonstrationer fra den 6. april 2006 har ledt til voldsomme konfrontationer med regeringens sikkerhedsstyrker over hele landet med flere døde og sårede til følge. Rejsende, der allerede opholder sig i landet, rådes kraftigt til at undgå demonstrationer og andre situationer, hvor større menneskemængder forsamles."
   Tryk her for at læse hele Udenrigsministeriets rejsevejledning for Nepal.


USA trækker personale fra Ambassaden i Kathmandu hjem! USA har idag meddelt, at dele af ambassadens personel (samt deres familie) har fået besked på at pakke deres kufferter, hvorefter de vil blive fløjet tilbage til USA.
   Beslutningen kan tolkes som overilet, men skal formentlig også ses som en advarsel til Kong Gyanendra, eller et vink med en vognstang, om at han ikke længere skal forvente nogen opbakning fra Big Brother i Washington, så længe han fortsætter sin magtfulde fremfærd. Der skal langt flere indrømmelser til.
   Men samtidig tiltager omfanget af demonstrationer, og da det er en kendt sag, at USA ikke er de bedste til at foretage situationsbedømmelser at kulturer, de ikke sympatiserer med, så er det da helt reelt at trække sig lidt tilbage.
   Og såfremt situationen tilspidses, og maoisterne tvinges ind i direkte konfrontationer, så vil det være svært på forhånd at foretage en situationsbedømmelse....fyldes op jævnligt

...kommentarer er velkomne

...send en mail!! se nederst på siden)

 Creative Commons Attribution 2.5 License!
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons Attrib. 2.5 License
© Mogens Engelund, 1999-2006

...tryk på teksten herunder for at sende e-mail til mig!
Hvis du vil sende mig en e-mail, så tryk her!

Opdateret d. 25.4.2006